onsdag 4. mai 2011

Fødselshistorie!

Tenkte å dele fødselshistorien min her :)

Det hele begynte den 6 september. Mamma hadde gått med et vondt bein i flere dager, så hu bestemte seg for å reise til legen. Hu spurte om jeg gadd å kjøre ho ogdet gjorde jeg.. Av legen så ble hu sendt videre nedover til Elverum, der de skulle ta noen undersøkelser.. De trodde kanskej at hu hadde blodpropp i beinet. Da vi kom nedover så fikk mamma tildelt et rom og vi satt ganske så lenge før det kom noen lege inn..

Etter at legen hadde vært der så begynte jeg å få skikkelig vondt i ryggen.. Dette var vel rundt kl 23. Jeg tenkte jo ikke da at kanskje Lars Erik var på tur ut.. Jeg hadde forberedt meg på å gå over tiden og det var jo igjen 6 dager til termin.. Mamma skjønte jo att det var rier jeg hadde, å hu begynte å stryke meg på ryggen og ånn, noe som hjalp veldig.

Rundt kl 12 så fikk mamma beskjed om at hu kunne reise hjem igjen. Jeg var fast bestemt på å kjøre opp igjen, sidn det ikke var så ille. Da jeg endelig kom hjem igjen så lå Erik på sofaen å sov.. Jeg vekte han med å si: "Er du klar for å bli pappa?" Fikk ikke no vettu svar og han skjønte fint lite når jeg sa att jeg hadde rier.. Bestemte oss for å gå å legge oss, men det varte vel ikke mer enn en halv time før jeg måtte opp igjen. Da ringte jeg nedover til Elverum å fikk beskjed om å komme nedover.

Vi pakka bilen å dro nedover.Var vel på sykehuset rundt 03.00. De sjekka åpningen og jeg hadde 1,5 cm.. De sa att dette kunne ta lang tid, så fikk med meg no smertestillende og beskjed om å reise hjem igjen. Halv 6 var vi hjemme igjen å i seng.. Fikk vell en time på øyet før jeg våknet av at vannet gikk. Prøvde å få liv i Erik, men det var ikke så lett..
Kjente att det ble verre å verre, og tilslutt så lå jeg på golvet å vrei meg i smerte. Erik våknet og ringte nedover til Elverum igjen, siden jeg hadde så vondt. Å vi kunne få komme nedover igjen.. Tror vi var på sykehuset rundt halv 8.

Da jeg kom dit å sjekka de åpningen igjen. Da hadde jeg 4 cm.. Å jeg kjente jeg var ganske så sliten og irritert.. Så mye smerte også hadde jeg igjen så mye..
jordmora lurte på om jeg ville ha noe smertestillende, men jeg blå nektet.. Hadde bestemt meg på forhånd for at epidural skullejeg ikke ha, og da kunne jeg fint greie meg fint uten noe annet også.
Jeg la meg tilslutt i badekaret, noe som var heerlig.. Ihvertfall de første 10 min jeg lå der. Var skikkelig avslappende, men etterhvert så funket det heller dårlig også. Husker at jeg slet med å komme meg opp av badekaret og opp i senga igjen. Men når jeg tilslutt kom meg opp i senga så fikk jeg beskjed om at jeg hadde full åpningog at jeg kunne få begynne å presse..
Det var skikkelig herlig å kunne få jobbe litt med riene.. Så her ifra til Lars Erik var ute så var alt bare helt greit :) Og kl 13.56 så kom verdens nydeligste prins til verden!!

Huker at jeg synesat klokka gikk så fort etter att jeg kom på sykehuset siste gangen og til Lars Erik var ute.. veit jeg syntes skikkelig synd på Erik under fødselen.. Han hadde nesten ikke sovet noen ting og hvergang jeg fikk rie så tok jeg tak rundt nakken hans og klemte.. heh.. Men litt smerte skulle vel han ha også.. Dt skulle igrunn mangle.. hehe :)

-KjerstiTerese

2 kommentarer:

 1. Snuf snuf.. Herlige lille vennen. Å tenk at vi var på sykehuset samtidig, hilste så vidt på hverandre for så å bli bedre kjent utover vinteren...
  Å så har vi gutter som kom samtidig bare med noen timers mellomrom.

  Stor klem fra meg og Eirik

  SvarSlett
 2. Nåh:) Alltid like kos å lese fødselshistorier! Kjedelig at dere måtte reise nedover, oppover og nedover igjen. Men ellers høres det ut som Lars Erik kom til verden på en finfin måte;) (det gjør dem jo forøvrig uansett - mirakler alle små)
  :)

  SvarSlett